Ekumenická bohoslužba za jednotu kresťanov 31.01.2021 o 18:00h – online

Ekumenická bohoslužba slova za jednotu kresťanov bude 31. januára 2021 v Košiciach. Vzhľadom na opatrenia ju bude možné sledovať online.

„V nadväznosti na aktuálnu situáciu spojenú s výskytom a šírením koronavírusu v Slovenskej republike a opatreniami prijatými vládou SR, Ekumenické spoločenstvo (ES) cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice sa rozhodlo zrealizovať ekumenickú bohoslužbu slova za jednotu kresťanov v nedeľu 31. januára 2021 o 18:00, ktorá bude vysielaná online,“ avizuje tajomníčka Dáša Fedorková. V tomto roku to bude v Košiciach 27. ekumenická bohoslužba slova za jednotu kresťanov. Ponesie sa v znamení myšlienky „Zostaňte v mojej láske a budete prinášať veľa ovocia“ (Jn 15, 5-9).

Tradičný termín konania Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov je od 18. do 25. januára. Materiály v roku 2021 na tento Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov spoločne pripravili a uverejnili Pápežská rada na podporu jednoty kresťanov a Komisia pre vieru a poriadok Svetovej rady cirkví.

Ekumenické spoločenstvo cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice vzniklo v roku 1994. Tvoria ho: Apoštolská cirkev, Bratská jednota baptistov, Cirkev bratská, Československá cirkev husitská, Evanjelická cirkev a. v., Gréckokatolícka cirkev, Reformovaná kresťanská cirkev, Rímskokatolícka cirkev a Teologická fakulta Katolíckej univerzity. Špecifikom tohto spoločenstva je Židovská náboženská obec, ktorá sa od vzniku ES zúčastňovala na jeho aktivitách.

ES má od roku 2000 samostatnú právnu subjektivitu. Súčasným moderátorom je Dušan Havrila z Evanjelickej cirkvi a.v. a  zástupcom je doc. Dr. Radoslav Lojan z Rímskokatolíckej cirkvi.

https://www.youtube.com/watch?v=AHoMGVo7tp8&feature=youtu.be

*Link celej kázne biskupa ECAV počas EBS: https://www.youtube.com/watch?v=Ge96hTr2aHs

*Tlačová správa: https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20210203026

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *