Svetový deň modlitieb 2021 za krajinu Vanuatu

Svetový deň modlitieb (SDM), svetové ekumenické hnutie, píše svoju históriu od roku 1887. Kresťanské ženy v USA v snahe pomôcť prichádzajúcim imigrantom sa spojili v modlitbe a v praktickej pomoci. Táto myšlienka nezištnej pomoci oslovila mnohých kresťanov na celom svete. Každý rok viac ako v 170 krajinách sa ľudia dobrej vôle oboznamujú so životom a problémami inej krajiny sveta. Bohoslužbu pripravujú kresťanské ženy tej krajiny, za ktorú sa potom modlia spoločne muži, ženy, deti na celom svete. Je úžasné, že v prvý marcový piatok sa svet spája v prosbách za vybranú krajinu.

Na Slovensku, v rôznych mestách, slávia kresťanské ženy Svetový deň modlitieb od roku 1989 ako ekumenickú slávnosť za účasti deviatich kresťanských cirkví.

Tento rok pripravili bohoslužbu kresťanské ženy zo súostrovia Vanuatu na tému: „Stavajte svoj dom na pevnom základe!“ V súčasnej situácii vo svete je téma viac ako aktuálna. Pevným základom pre človeka je Ježiš Kristus a Jeho učenie, ktoré nájdeme vo Svätom písme. „Ja som prišiel na svet ako svetlo, aby nik, kto verí vo mňa neostal v tmách“ (Jn 12, 46).

Na Slovensku sa pre zhoršenú pandemickú situáciu nemôžu sláviť bohoslužby SDM.

Slovenský výbor SDM pozýva na živý prenos ekumenickej bohoslužby z Cirkevného zboru Bratskej jednoty baptistov v Bratislave – Palisádach

v piatok 5.3.2021 o 17:00 hod. cez YouTube kanál:

https://youtu.be/aA3TEEezRF8

Potrebné informácie a materiály sú na stránkach:

https://sites.google.com/site/sdmslovensko/home/sdm-2021-vanuatu

www.facebook.com/sdmslovensko

V závere bohoslužby bude vyhlásená finančná zbierka na projekt podpory vzdelávania 200 mladých žien na Vanuatu, s názvom „ Budovanie vodcovských schopností“. Na Slovensku bude realizovaná prostredníctvom bankového účtu Slovenského výboru SDM.  Vďaka za modlitby a finančnú podporu pre ženy na Vanuatu.

Číslo bankového účtu SDM: SK25 0900 0000 0000 1148 5517

Kontaktné osoby:

Eva Klepáčová, predsedníčka Slovenského výboru SDM

klepacovaeva@gmail.com

+421 903 328 182

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *