Together for Europe, 9. máj 2021

„Len málokto sníval o tom, že uvidí zjednotenú Európu.“ Toto sa stalo nádejou mnohých. Dnes sa stala nevyhnutnosťou pre všetkých “. (Konrad Adenauer, jeden z otcov zakladateľov EÚ).

9. máj je Deň Európy. V čase pandémie sa medzinárodné skúsenosti programu Spoločne pre Európu ukázali ako dôležité nikdy predtým. Vďaka priateľstvu medzi všetkými hnutiami a ich spolupráci pri pomoci núdznym, pri ochrane životného prostredia a pri podpore mieru sa „Spoločne“ stalo čoraz viac znakom nádeje.

Všetci sme povolaní byť protagonistami nášho každodenného života. Nie je ťažké začať. Položme si každé ráno otázku: komu dnes môžem konkrétne a prostredníctvom modlitby prejaviť svoju lásku?

Starať sa o svojich susedov, kolegov, rodiny utečencov, starých ľudí, chorých a deti je spoločenským povolaním s planetárnymi rozmermi: konať lokálne a myslieť globálne.

Pri označovaní Dňa Európy by sme mali zapojiť čo najväčší počet osôb, aby tento Deň mohol vyústiť do zjednotenej Európy so silnejšou súdržnosťou.

Technológia nám ponúka možnosť stretávať sa prakticky po celej Európe a vzájomné zdieľanie uskutočnené počas týchto stretnutí je celkom obohacujúce.

Nižšie už mladí dospelí zdieľajú svoje názory na Európu prostredníctvom videoklipov.

Už tretí rok, dokonca aj jeho, je pripravená šesťtýždňová modlitebná cesta: začína sa 28. marca 2021 a končí sa 9. mája, v Deň Európy.

Toto je pozvanie modliť sa, žiť a byť spolu svedkami našej viery v Boha a našich kresťanských hodnôt. Texty, ktoré pripravili rôzne skupiny vo Francúzsku a Taliansku, si môžete stiahnuť zospodu.

Viac na: https://www.together4europe.org/en/archive/giorno-delleuropa-2021/

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *