Ekumenické Veni Sancte 2024/2025

Teologická fakulta Katolíckej univerzity v Košiciach, Kňazský seminár sv. Karola Boromejského v Košiciach a Univerzitné pastoračné centrum sv. Košických mučeníkov v Košiciach v spolupráci s Ekumenickým spoločenstvom cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice Vás srdečne pozývajú na slávnostné Veni Sancte pri príležitosti začiatku akademického roku 2023/2024 do seminárneho kostola Sv. Antona Paduánskeho dňa 30. 9. 2024, 19:00hod.

Info: https://www.ku.sk/fakulty-katolickej-univerzity/teologicka-fakulta/udalosti/ekumenicke-veni-sancte-30-9-2024-o-19-00.html

Tlačová správa po skončení akcie:

Ekumenické spoločenstvo cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice v spolupráci s Teologickou fakultou Katolíckej univerzity v Ružomberku a Univerzitným pastoračným centrom svätých Košických mučeníkov slávnostne otvorilo nový akademický rok 2024/2025.

Svätá omša spojená so vzývaním Ducha Svätého (Veni Sancte) sa konala posledný septembrový deň v Seminárnom kostole sv. Karola Boromejského v Košiciach. Sprievodným podujatím bola konferencia „Kardinál Jozef Tomko – Posolstvo jeho života pre súčasný svet“ v aule Svätých košických mučeníkov na Teologickej fakulte v Košiciach, za účasti jeho najbližších priateľov.

Hlavným celebrantom svätej omše bol košický arcibiskup a metropolita a predseda KBS Mons. Bernard Bober. Arcibiskup Bober vo svojej homílii povzbudil všetkých študentov a pedagógov: „Kristus musí rásť v nás. To je najväčšie univerzum. Nerobme nič pre vlastnú slávu, ale zmýšľajme ako Ježiš. To, čo sa učíme, je potrebné odovzdávať svojmu okoliu.“

Na záver svätej omše sa prítomným prihovoril aj člen ES v Košiciach brat farár Reformovanej kresťanskej cirkvi Jaroslav Szelés, ktorý pripomenul, kde máme čerpať múdrosť – a to z Božieho slova.

TK KBS informovala Marieta Koščíková