Dni vďačnosti pri príležitosti 30. výročia vzniku Ekumenického spoločenstva

Ekumenické spoločenstvo cirkví a náboženských spoločnosti na území mesta Košice združuje už 30 rokov 9 cirkví, Teologickú fakultu Katolíckej univerzity v Ružomberku a Židovskú náboženskú obec ako pozorovateľa. K jeho vzniku prispelo mesto, ktoré už r. 1990 vytvorilo Komisiu cirkví, kde predstavitelia týchto subjektov postúpili od “pracovných” stretnutí k duchovnému spoločenstvu, podľa smernice Božieho slova pre všetkých kresťanov. Postupne sa vyvinuli mnohé spoločné bohoslužby, a pravidelné i sporadické kultúrne a sociálne aktivity. Spoločné poznávacie cesty prispeli k celoslovenskému i medzinárodnému etablovaniu sa spoločenstva.

Dnešného človeka – často nekresťana alebo i nie veriaceho málo zaujíma kresťanstvo a rozdiely jeho vyznaní. Ale každý zbystrí pozornosť v atmosfére priateľstva, naviac v generačnej a náboženskej rôznorodosti. A práve o to sa usiluje Ekumenické spoločenstvo o vzájomný rešpekt, porozumenie a lásku. Nie je ľahké prekonávať vlastnú sebestačnosť a obavu z obmedzení svojej tradície a identity. Riešenia sú možné iba pridržaním sa Kristovho prikázania vzájomnej lásky a s jeho pomocou, kde stratiť znamená získať. A o to usiluje a o tom chce skromne svedčiť košické Ekumenické spoločenstvo.

Ekumenické spoločenstvo cirkví a náboženských spoločnosti na území mesta Košice vás pozýva na Dni vďačnosti pri príležitosti 30. výročia vzniku Ekumenického spoločenstva cirkví a náboženských spoločnosti. V priloženom plagáte nájdete aktivity, ktoré sme pre vás pripravili. Tešíme sa na spoločne stretnutie.

ES Košice

Plagát aktivít:

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *