TOGETHER FOR EUROPE 2020

Spoločne pre Európu združuje kresťanské hnutia a spoločenstvá – viac ako 300 po celom kontinente – patriacich do rôznych cirkví. Pri zachovaní svojej nezávislosti spoločne tvoria sieť na sledovanie spoločných cieľov, z ktorých každý prináša príspevok špecifický pre ich charizmu.

Realita založená na silných spoločných skúsenostiach; Hnutia a spoločenstvá – rovnako odlišné od seba ako európske kultúry, jazyky a regióny – vytvárajú vzťahy spoločenstva a spoločenstiev, v ktorých sa zachováva úplné rešpektovanie vzájomnej rozmanitosti.

Spoločne pre Európu chce reagovať na potrebu „kultúry vzájomnosti“, v ktorej sa jednotlivci a národy navzájom vítajú a spoznávajú, a zmierujú rozdiely so vzájomným rešpektom a podporou.

Spoločne pre Európu usporiadali veľké európske podujatia v Stuttgarte v rokoch 2004 a 2007 a v Mníchove v roku 2016; ďalšie podujatie sa uskutoční v roku 2012 v 152 európskych mestách a ústredným bodom bude Brusel. Skutočný, malý a jednotný a živý model Európy; Zatiaľ čo mnohé z jeho aktivít sa uskutočňujú lokálne, v celom svete sa udržiava široká vízia byť súčasťou globalizovaného sveta.

Spoločne pre Európu sa snaží čeliť hlavným výzvam kontinentu a charizmy hnutí a spoločenstiev slúži ľudstvu. Toto vedie k mnohým iniciatívam, ktoré podporujú zmierenie a mier, ochranu života a tvorstva, spravodlivé hospodárstvo, solidaritu s chudobnými a marginalizovanými osobami, rodinu, dobro miest a bratstvo v Európe.

Výročné stretnutie „Priateľov“ Spoločne pre Európu sa bude konať 12. – 14. novembra 2020. Tentokrát však bude mať dve časti: národnú a európsku.

V tomto roku sa kvôli pandémii Covid-19 medzinárodné stretnutie, ktoré je pôvodne naplánované na poľskú Varšavu, nemôže uskutočniť s ľuďmi, ktorí sú fyzicky spolu.

Na európskej úrovni dôjde k prepojeniu ZOOM 14. novembra 2020. Počas dňa bude prebiehať niekoľko vstupov, zdieľanie (v štyroch jazykoch: francúzština, angličtina, nemčina a taliančina) a spoločná modlitba. Ťažiskovou otázkou by bola otázka: Ako sa rôzne charizmy, ktoré sú vzájomne prepojené v rámci programu Spoločne pre Európu, vyrovnali s pandémiou? Vďaka nášmu zdieľaniu sa spoznáme ešte hlbšie.

Za Ekumenické spoločenstvo v Košiciach sa prihovorí účastníkom doc. Dr. Radoslav Lojan, PhD., zástupca moderátora ES.

Viac na https://www.together4europe.org/en/author/togetherforeurope/

These are the details for the connection on Saturday November 14, 2020, starting at 9.00 a.m.

https://zoom.us/j/94763652472?pwd=WUVDZWd6YzJMVTRjTDkwcHc5ejNidz09
ID meeting: 947 6365 2472
Code pass: 335591

0 komentárov

Zanechajte komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *